ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 00:21

Επιστροφή στην δραχμή και οι επιπτώσεις.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο συγκεκριμένο άρθρο σας παραθέτουμε μερικές απόψεις που βρήκαμε σε διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής στην δραχμή και τις συνέπειες που θα έχει για την Ελλάδα και τους Έλληνες.Τα συμπεράσματα δικά σας.

(Η συγκεκριμένη έρευνα έγινε μετά απο πρόταση αναγνώστη μας, τον ευχαριστούμε για την συμμετοχή του.)

Επιπτώσεις από επιστροφή στην δραχμή ή Haircut (κούρεμα) χωρίς συμφωνία πιστωτών. (ΝΕΟ)

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - Αγγελίδης Ιωάννης ( 13/03/2011 21:32 )

Οικονομολόγος μελετητής

Επιστ. Συν. ΤΕΙ Καλαμάτας

Πολλοί μιλούν για επιστροφή στην δραχμή ή Haircut (κούρεμα) χωρίς συμφωνία πιστωτών, χωρίς να γνωρίζουν τις τρομακτικές, εφιαλτικές συνέπειες από τέτοιες ενέργειες. Μήπως βγήκε κάποιος, από τους αρμόδιους, να τους ενημερώσει;!Μια προσπάθεια ενημέρωσης, σε απλή και κατανοητή γραφή για όλους, γίνεται στην συνέχεια.

Haircut (κούρεμα)

Σε Haircut (κούρεμα) του Δημόσιου χρέους ένα πολύ βασικό που πρέπει να σκεφθούμε μόνο, ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι Ελληνικές Τράπεζες έχουν σχεδόν 100 δις ευρώ Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτό θα είχε ως συνέπειες:

1. Την μείωση των συντάξεων σε ποσοστό αντίστοιχο περίπου του κουρέματος, δηλαδή αν το Haircut (κούρεμα) ήταν 40% τότε η μείωση των συντάξεων θα άγγιζε το 35%. Αυτό περίπου επισημαίνει (χωρίς ποσοστά) και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας.

2. Οι Τράπεζες θα χάσουν μέρος της Κεφαλαιακής τους επάρκειας ενώ οι μετοχές τους θα βυθιστούν.

3. Η πρόσβαση στις «Αγορές» θα ήταν αδύνατη για πολλά χρόνια άρα θα ζούσαμε με χρήματα μόνο από ότι παράγουμε χωρίς δανεικά. Αν θα έχουμε χρήματα, από την παραγωγή μας, θα πληρώνουμε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων αν δεν έχουμε θα πληρώνονται όταν θα βρίσκαμε.

4. Μεγάλη φυγή καταθέσεων στο εξωτερικό.

5. Πιθανόν επιβολή περιορισμού αναλήψεων των καταθέσεων

6. Προβλήματα πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζών, μακροχρόνιες ζημιές και μεγάλες απολύσεις προσωπικού τους.

Επιστροφή στην Δραχμή.

Έστω είτε η Ελλάδα είτε οι εταίροι αποφασίζουν την αποχώρηση της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή της σε καθαρά ελληνικό νόμισμα, την δραχμή.

Κάποιοι θεωρούν ότι, επιστρέφοντας στη δραχμή και χρησιμοποιώντας την κλασική συνταγή της υποτίμησης, θα καταστήσουμε την εγχώρια παραγωγή φθηνότερη και επομένως ελκυστικότερη, σε βάρος των εισαγωγών.

Ποιά παραγωγή μας όμως την αναιμική έως ανύπαρκτη; Τι παράγουμε τελικά;

Για να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα της χώρας μας, θα έπρεπε να κάνουμε υποτίμηση τουλάχιστον της τάξης του 45-50%.

Μια τέτοια υποτίμηση, όμως, θα είχε τις παρακάτω άμεσες αρνητικές συνέπειες:

1. Τεράστια φτώχεια του ελληνικού λαού.

2. Μονομερής μετατροπή του δημόσιου χρέους σε άλλο νόμισμα δεν θα ήταν εφικτή. Κατά συνέπεια, θα διογκωνόταν αυτόματα σε επίπεδα υψηλότερα του 240% του ΑΕΠ, καθιστώντας μοναδική λύση τη στάση πληρωμών και την πτώχευση.

3. Αντίστοιχα, θα αυξάνονταν και τα χρέη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, από δάνεια.
4. Η πιθανότητα επιστροφής της χώρας στις αγορές θα μηδενιζόταν, με βασικότερη πιθανότητα τον αποκλεισμό της από τον εξωτερικό δανεισμό, επί σειρά ετών.

5. Οι κοινωνικές συνέπειες θα ήταν δραματικές και οι επιπτώσεις τεράστιες

6. Ο πληθωρισμός θα έφθανε σε επίπεδα υψηλότερα του 20%

7.Το τραπεζικό σύστημα θα βρισκόταν εκτεθειμένο σε πρωτόγνωρο κίνδυνο κατάρρευσης, χωρίς δίχτυ προστασίας.

8. Θα αμφισβητηθεί κάθε δικαίωμα που έχει κατοχυρώσει η Ελλάδα εντός της Ένωσης, δεδομένου ότι η Συνθήκη προβλέπει πως μια χώρα που αποχωρεί από το ενιαίο νόμισμα οφείλει να αποχωρήσει κι από την Ένωση.

9. Η προσπάθεια των καταθετών να προστατεύσουν τις οικονομίες τους από την υποτίμηση θα οδηγούσε σε μαζική απόσυρση καταθέσεων και κατάρρευση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

10. Οι δανειστές μας, που θα χάσουν λιγότερα από ότι εμείς, θα προσπαθούσαν να ρευστοποιήσουν την περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας (ιδίως ακίνητα με εμπορική χρήση και όχι μόνο).
11. Η συναλλαγματική αστάθεια θα οδηγούσε σε υποβάθμιση της ποιότητας των τραπεζικών χαρτοφυλακίων, σε σημείο που δεν γνώρισε ποτέ μεταπολεμικά η χώρα μας.
12.Ο βιομηχανικός μας τομέας θα δεχόταν ισχυρό πλήγμα από την εκρηκτική αύξηση στις τιμές των εισαγόμενων πρώτων υλών.

13. Τα καύσιμα θα έφταναν σε τέτοια ύψη που οι σημερινές τιμές τους θα φάνταζαν πάρα πολύ χαμηλές και θα ξεπερνούσαν το ποσοστό της υποτίμησης του νομίσματος.

Και στις δύο περιπτώσεις θέματα που πιθανόν να προκύψουν είναι:

* Με τις Επιχορηγήσεις των αγροτών
* Με το ΕΣΠΑ
* Γενικά με τις επιχορηγήσεις της ΕΕ προς την χώρα μας

Άρα όσοι μιλούν για επιστροφή στην δραχμή ή Haircut (κούρεμα) χωρίς συμφωνία πιστωτών, χωρίς να γνωρίζουν τις τρομακτικές, εφιαλτικές συνέπειες από τέτοιες ενέργειες, ή τρελοί είναι ή εκτός πραγματικότητας.

Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει ευνοϊκός άνεμος γιά αυτόν που δεν ξέρει που πηγαίνει.

ΠΗΓΗ : iliaoikonomia.gr


Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Ιανουαρίου 18, 2011

Του Ηλία Δ. Καλλιώρα

Πριν από περίπου τρεις εβδομάδες, ο ΆντριουΜπόσομγουερθ έγραψε στην γερμανική εφημερίδα DieWelt ότι, «Η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία χωρίς δικό τους νόμισμα ή μεταβιβάσεις σημαντικών κεφαλαίων, δεν θα ξανασταθούν στα πόδια τους».Μάλιστα, ο ίδιος, που είναι και ο μεγαλύτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Pimco Europe, μιας εταιρίας από τους μεγαλύτερους κολοσσούς στον πλανήτη στις αγορές ομολόγων, είπε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή, αφού οι αγορές δεν την εμπιστεύονται (όπως επίσης και τις άλλες χώρες των «PIGS») και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορέσει «σε μόνιμη βάση να εξυπηρετήσει το χρέος της, θα συνεχίσει το σενάριο της πτώχευσης, παρ’ όλα τα δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΕ».

Προσέτι, και ο περίφημος «Δρ. Καταστροφή», ή οαμερικανός καθηγητής Νουριέλ Ρουμπινί, λίγο ενωρίτερα είχε πει ότι, «Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί είτε να αναδιαρθρώσει το χρέος της είτε να επιστρέψει στη δραχμή». Ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, που δύο μέρες αργότερα είδε στην Αθήνα και τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου, τόνισε ότι δεν μπορεί η πατρίδα μας να γίνει Αργεντινή, «μιας και είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με άλλα χαρακτηριστικά».

Ας μη γελιόμαστε! Ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή (και όχι, π.χ., σε μεταχείριση μιας ελεγχόμενηςπτώχευσης ή αναδιάρθρωσης του χρέους), θα ήταν ίση με τον χειρότερο εφιάλτη για την γενέτειρά μας! Για παράδειγμα, η ανεργία στην Ελλάδα θα ξεπερνούσε, μέσα σε ένα χρόνο το 27%, ενώ ο πληθωρισμός θα ήταν απολύτως ξέφρενος και θα σκαρφάλωνε πάνω από το 100%. Δηλαδή, χωρίς το ευρώ, η Ελλάδα θα οδηγούνταν αυτομάτως και δραματικά προς τα όπισθεν,κατά τουλάχιστον 5 δεκαετίες. Σκεφτείτε, επιπροσθέτως, την ακατάσχετη «αιμορραγία» στις καταθέσεις και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων, από φήμες και μόνο, καθώς και την αυτόματη, τότε και εξ αιτίας, κατάρρευση του τραπεζικού μας συστήματος.Πραγματικό χάος.

Βάλτε πάνω σε αυτά και την μετέπειτα αυτόματη εισέτι υποτίμηση της «νέας-δραχμής», κατά τουλάχιστον 50% (σε σχέση με το ευρώ) και, καλώς ήρθατε πλέον στααπίστευτα καινούργια ελληνικά «τάρταρα». Άμεσα, με τη «νέα δραχμή», οι εξαγωγές μας «πάνε καλά» (μόνο για λίγα χρόνια, αφού, εν τω μεταξύ, η οικονομία μας δεν έγινε πραγματικά ανταγωνιστική, αλλά μόνοεικονικά ή λογιστικά και με «τρικ-αυτογκόλ»), ενώ οι εισαγωγές μας γίνονται ακριβότερες, κατά ένα άλλο 50%, μειώνοντας έτσι, σε μια μόνο στιγμή, κατά περίπου 17%, την αγοραστική δύναμη των ελλήνων πολιτών (αφού, το 35% των χρημάτων μας πάνε σε αγορές εισαγομένων αγαθών και υπηρεσιών). Προσθέστε δε σε όλα αυτά και την αυτόματη προσέτι αύξηση του δημοσίου χρέους μας, κατά 50% (δηλαδή, την εκτίναξή του πάνω από το εφιαλτικό 210%), την ακαριαία ακολούθως στάση πληρωμών και …καληνύχτα Ελλάδα!

ΠΗΓΗ : olympia.gr


Xρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή... - Τα σενάρια για την επιμήκυνση, τη χρεοκοπία και τη δραχμή

Παρασκευή, 26 Νοέμβριος 2010 08:59

Τα σενάρια για την επιμήκυνση, τη χρεοκοπία και τη δραχμή...

Ποιά λύση είναι τελικά η καλύτερη; Οχι για την κυβέρνηση, αλλά για την κοινωνία, την αγορά, τις επιχειρήσεις...


Ποικίλουν τα σενάρια διεξόδου από την κρίση, υπό τη σκιά των διλημμάτων γύρω από τη χρεοκοπία, την επιστροφή στη δραχμή ή τη δημιουργία "νέων ευρώ" διαφορετικών ταχυτήτων.

Ο Δημήτρης Λαζόπουλος, Καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Deree εξηγεί τους μύθους και τις αλήθειες πίσω από τα σενάρια μιλώντας στην Η-Online.

Όπως εξελίσσεται το ντόμινο χρέους στην Ευρωζώνη με τα καταστροφικά σενάρια επέκτασης της κρίσης να τρομοκρατούν τις αγορές και τους ανθρώπους με τα προγράμματα λιτότητας, είναι μονόδρομος πλέον για την ΕΚΤ η μαζική και απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων συντονισμένα με την πιθανή έκδοση ενός νέου ευρωομολόγου και την επέκταση των πιστώσεων προς τις τράπεζες.

Η συντονισμένη επιχείρηση στήριξης της ευρωζώνης πιθανόν να κοστίσει στην ΕΚΤ πάνω από 1 τρισ. ευρώ για να εξευμενιστούν οι αγορές, αλλά πιθανόν να δημιουργήσει άλλες μορφές ανισορροπίας στο μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γενικά πάντως η κατάσταση δείχνει ότι είναι στην κόψη του ξυραφιού και ότι δεν θέλει πολύ να επικρατήσει ένα χρηματοοικονομικό χάος, αναφέρει ο ίδιος αναλυτής.

Κρίσιμες θεωρούνται οι κινήσεις που θα γίνουν από αγορές και κυβερνήσεις αυτές τις μέρες, μετά την απόφαση της ΕΚΤ να μην προχωρήσει σε έκτακτα μέτρα (μη συμβατικά) , να "τυπώσει χρήμα" μαζικά δηλαδή, όπως ακουγόταν (300 δισ. ευρώ αγορές κρατικών ομολόγων) και να διατηρήσει την άφθονη παροχή ρευστότητας και το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων έως τα μέσα Απριλίου.

Την ίδια ώρα, μάλιστα που το ζήτημα της επιμήκυνσης του δανείου μπορεί να θεωρείται "ανάσα" αλλά δεν είναι τίποτε άλλο από μια ανακύκλωση του δανεισμού σε μακρύτερο χρονικό ορίζοντα και με μεγαλύτερο επιτόκιο.

Αλλά ούτε και σε αυτό έχουν καταλήξει ακόμα οι κορυφές της ΕΕ. Ομως πέρα από τα σενάρια υπάρχουν ορισμένοι μύθοι και αλήθειες που διέπουν αυτή τη συζήτηση. Ποια λύση είναι τελικά η καλύτερη λύση; Οχι για την κυβέρνηση αλλά για την κοινωνία, τον απλό κόσμο, τον έλληνα φορολογούμενο και την ελληνική επιχείρηση.

Επιμήκυνση δανείου

Όταν κάποιος πάρει ένα στεγαστικό δάνειο και δεν μπορεί να το αποπληρώσει, υπάρχουν οι εξής 4 περιπτώσεις - λύσεις του προβλήματος, εξηγεί ο Δ. Λαζόπουλος:

• Κατάσχεση του ακινήτου από την τράπεζα Επιμήκυνση του δανείου αποπληρωμής του στεγαστικού δανείου.

• Αναδιάρθρωση του δανείου, με την έννοια υπογραφής μίας νέας σύμβασης στεγαστικού δανείου με άλλους πιθανώς όρους, με άλλο ποσό -κατά πάσα πιθανότητα μικρότερο- με διαφορετικό επιτόκιο συμπεριλαμβανομένων κάποιων άλλων ρυθμίσεων και λεπτομερειών, κλπ.

• Διαγραφή του στεγαστικού δανείου εκ μέρους της τράπεζας με την επιβολή κάποιων -ρυθμιστικής και διαδικαστικής φύσεως- όρων, τις περισσότερες φορές, διακοσμητικής υφής για τον «δίκαιο αποχαιρετισμό των όπλων».

Πιθανώς να υπάρχουν και διάφορες άλλες λύσεις που εμπεριέχουν συνδυασμούς των παραπάνω, αλλά οι ουσιαστικές διαφοροποιήσεις είναι οι προαναφερόμενες περιπτώσεις.

Ποιός ωφελείται;

Σε ποια περίπτωση ωφελείται περισσότερο ο ιδιοκτήτης του ακινήτου;

Προφανώς στη λύση 4, όπου διαγράφεται το δάνειο και στην ουσία απελευθερώνεται ο δανειζόμενος από την δανειακή υποχρέωση, χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις χρηματοοικονομικής φύσεως, τουλάχιστον.

Σε ποια περίπτωση ωφελείται περισσότερο η τράπεζα; Στην περίπτωση 2. Η κατάσχεση δεν είναι λύση για την τράπεζα, παρά μόνο εκτάκτου ανάγκης. Η δουλειά της τράπεζας, ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, είναι να παίρνει και να δίνει χρήμα. Δεν είναι να πουλάει ακίνητα. Εάν η οικονομική κατάσταση είναι άσχημη, η συσσώρευση ακινήτων στα χέρια της τράπεζας θα περιορίσει δραματικά τη ρευστότητά της, βγάζοντάς την εκτός επαγγελματικών στόχων και χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας.

Ανάλογα, στην περίπτωση των δανείων της Ελλάδας, η καλύτερη λύση για τους δανειστές της χώρας μας είναι η επιμήκυνση. Αυτή όμως, είναι και η χειρότερη λύση για τους έλληνες φορολογούμενους. Η δεύτερη χειρότερη λύση είναι η αναδιάρθρωση, όπως και στην περίπτωση του στεγαστικού δανείου.

"Κούρεμα";

Τι σημαίνει επιμήκυνση και αναδιάρθρωση για τον έλληνα φορολογούμενο;

Ότι για πολλά χρόνια στο μέλλον, μετά την τελευταία ρύθμιση μέχρι το 2024, ο έλληνας φορολογούμενος και η ελληνική επιχείρηση όπως και κάθε κάτοικος που ζει στην Ελλάδα, λόγω της έμμεσης φορολογίας, θα υπόκειται σε μία αφαίμαξη του διαθεσίμου εισοδήματος για να μπορεί η Ελλάδα να πληρώνει τους τόκους των δανείων και στο τέλος το σύνολο των δανείων που της έχουν χορηγηθεί.

Επί της ουσίας, επιμήκυνση ή αναδιάρθρωση σε αυτό το σημείο δεν έχουν και πολύ μεγάλη διαφορά, όσον αφορά τις επιπτώσεις στους κατοίκους της χώρας λόγω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να θεωρηθεί και πιο ευνοϊκή από την επιμήκυνση αν συνοδευτεί με ένα «κούρεμα (haircut)» της τιμής των ομολογιακών δανείων κατά 20%-30% π.χ. που θα μείωνε το βάρος τόκων και αποπληρωμής του τελικού ποσού.

Η καλύτερη λύση για τον έλληνα φορολογούμενο, όπως και στην περίπτωση του στεγαστικού δανείου, θα ήταν η διαγραφή των χρεών από μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνδυαστικά με την κατά πάσα πιθανότητα αποπομπή της Ελλάδος από την ζώνη του ευρώ και την επαναφορά της δραχμής ή κάποιου άλλου γεωγραφικά περιφερειακού νομίσματος.

Χρέος

Θα μπορούσε να αναρρωτηθεί κάποιος, με τι αποτελέσματα και τι επιπτώσεις;

Τα νούμερα τώρα, πάντως, μιλούν από μόνα τους: Το 2013 υπολογίζεται ότι το συνολικό χρέος της Ελλάδας θα είναι στο 160% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει συνολικό χρέος ούτε λίγο, ούτε πολύ, περί των 400 δις ευρώ. Είναι τόσο συγκλονιστικά υψηλό αυτό το νούμερο, που και μαθηματικά είναι αδύνατον η χώρα να το αποπληρώσει όχι σε 10 ή 15, αλλά ούτε και σε 50 χρόνια, υπογραμμίζει ο Δ. Λαζόπουλος.

Το γιατί φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση αυτό είναι άλλο θέμα. Συνεπώς, το ερώτημα παραμένει.

Εσείς σαν ιδιοκτήτης ενός ακινήτου για το οποίο πήρατε ένα μακροχρόνιο στεγαστικό δάνειο και το οποίο σήμερα βλέπετε ότι αδυνατείτε να το πληρώσετε, τι θα κάνετε για να προστατέψετε τα συμφέροντά σας και ποια λύση θα προτιμούσατε;

Η επιμήκυνση ευνοεί τις τράπεζες, σώνει την τιμή της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά σκοτώνει τον έλληνα φορολογούμενο και την ελληνική επιχείρηση...

ΠΗΓΗ : megaline.gr


Σόιμπλε: H επιστροφή στη δραχμή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Γερμανία

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι η επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή δεν αποτελεί ταμπού αλλά θα ήταν λάθος, σε προδημοσίευση συνέντευξής του στο εβδομαδιαίο περιοδικό “Focus”.

Επεσήμανε ότι η έξοδος κάποιας χώρας από το ευρώ θα αποτελούσε την "αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα", ενδεχόμενο που θα είχε καταστροφικές συνέπειες και για τη γερμανική οικονομία.

"Θα ζήσουμε μία ισχυρή ανατίμηση του δικού μας νομίσματος και - συνδεδεμένη με αυτό - μια δραστική μείωση των εξαγωγών μας", δήλωσε ο Σόιμπλε. "Θα σήμαινε πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη", πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, παρέπεμψε στην εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που διαπίστωσαν εκ νέου ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της. Υπογράμμισε, τέλος, ότι με τα προγράμματα διάσωσης του ευρώ η Γερμανία δεν χάνει χρήματα, αλλά επενδύει στο κοινό νόμισμα. "Αυτό αποδίδει - κυρίως για τη Γερμανία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε".

ΠΗΓΗ : armageddon-news.blogspot.com

 

 

Διαβάστηκε 577 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014 17:55
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος