ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014 10:26

Η ''Μακεδονική Εκκλησία'' στέλνει επιστολές σε Φανάρι, Μόσχα και Βελιγράδι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Επιστολές προς το Οικουμενικού Πατριαρχείο, την Ρωσική Εκκλησία και την Σερβική, απέστειλε σύμφωνα με πληροφοριές η Ιερά Σύνοδος της λεγόμενης "Μακεδονικής Εκκλησίας".

Η Ιερά Σύνοδος της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων με την επιστολή εκφράζει την ετοιμότητά της να ανοίξει εκ νέου συνομιλίες για αποκατάσταση της κοινωνίας, με τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr η Σερβική Εκκλησία έθεσε ως βασική προϋπόθεση την απελευθέρωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη, ο οποίος είναι στη φυλακή από τις αρχές της ΠΓΔΜ εδώ και χρόνια.

Να αναφερθεί ότι το αυτοκέφαλο της "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας" δεν έχει αναγνωριστεί ως σήμερα από καμιά άλλη ορθόδοξη Εκκλησία, αν και σε προσωπικό επίπεδο οι ιεράρχες της σχετίζονται με εκπροσώπους άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Επίσης η "Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία" είναι η σχισματική Εκκλησία της Π.Γ.Δ.Μ. η οποία προέκυψε από την διάσπαση των τριών νοτιότερων επαρχιών της Σερβικής Εκκλησίας,δηλαδή των μητροπόλεων Σκοπίων, Ζλετόβου-Στρωμνίτσας, Αχρίδας –Βιτωλίων, τον Οκτώβριο του 1958.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

ΠΗΓΗ: zoiforos.gr

Διαβάστηκε 498 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος