ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2012 00:10

Ο κρυπτοχριστιανός Γιουρι Γκαγκάριν και η Όσια μοναχή Μακαρία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πενήντα χιλιόμετρα έξω από την πόλη Γκζάτσκ-που αργότερα ονομάστηκε πόλις Γκαγκάριν,επειδή εκεί γεννήθηκε το 1934 ο πρώτος κοσμοναύτης Γιούρι Γκαγκάριν-βρίσκεται το χωριό Τεμκινα.Ή πόλη Γκζατσκ βρίσκεται 145 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας.

Στό χωριό αυτό κατοικούσε ή μεγαλόσχημη μοναχή Μακαρία.(Ο βίος και οι συγκλονιστικές προφητείες της προορατικής οσίας μοναχής Μακαρίας ΕΔΩ.
Ζούσε με μια πενιχρή σύνταξη. Σχεδόν λιμοκτονούσε. Ή μητέρα του Γκαγκάριν, ή "Αννα Τιμοφέγιεβνα Γκαγκάρινα, συχνά επισκεπτόταν τη μοναχή Μακαριά. Κάποια φορά την πα­ρακάλεσε να δεχτεί και το γιο της Γιούρι Άλεξέγιεβιτς. Ή Γε­ρόντισσα δέχθηκε πρόσχαρα.

Ό Γκαγκάριν ήταν ήδη από το 1962 βουλευτής του Ανωτάτου Σοβιέτ· ήταν φυσικά διάσημος σ' ολόκληρο τον κόσμο, μια και ήταν ό πρώτος άνθρωπος πού ταξίδεψε στο διάστημα. Γιος ξυ­λουργού πού δούλευε σε συνεταιριστικό αγρόκτημα (κολχόζ) αποφοίτησε το 1951 από τεχνικό σχολείο, αποκτώντας την ειδι­κότητα του τεχνίτη χυτηρίου. Συνέχισε τις σπουδές του στο βιο­μηχανικό κολλέγιο Σαράτοφ. Παράλληλα άρχισε να εκπαιδεύε­ται ως πιλότος. Ακολούθως το 1957 αποφοίτησε από τη σχολή πολεμικής αεροπορίας της Ε.Σ.Σ.Δ., στο 'Ορενμπουργκ.Το δια­στημόπλοιο του,το «Βοστόκ 1»εκτοξεύθηκε στις 12 Απριλίου 1961 κι άφοϋ έκανε μια πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη σε μιά­μιση ώρα με ταχύτητα 28.968 χιλιόμετρα την ώρα καί σε ΰψος 301 χιλιομέτρων, προσγειώθηκε στην Σ.'Ενωση.Τιμήθηκε όσο ελάχιστοι στην πατρίδα του, ποικιλοτρόπως.

Ή Γερόντισσα Μακαριά θυμάται: «Ό Γιούρι Άλεξέγιεβιτς Γκαγκάριν ήλθε αρκετές φορές! Αυτό βέβαια δεν το γνώριζε κα­νείς, εκτός από τη μητέρα του, εκείνον κι εμένα. Μια φορά -ήταν τέλος φθινοπώρου του 1968- ήλθε με τρία αυτοκίνητα. Τα δύο είχαν γιατρούς καί στο τρίτο εκείνος. Μπήκε στο κελί μου καί μου είπε:"Εφερα γιατρούς, Γερόντισσα, να σας εξετάσουν. Σάς χρειαζόμαστε καί θέλουμε να είστε πάντα καλά!".

Μόλις τελεί­ωσε ή εξέταση, μου είπε: "Κάνω ενέργειες, να πάρετε μια αξιο­πρεπή σύνταξη.Είναι απαράδεκτο να βασανίζεται έτσι ό άνθρω­πος, στερούμενος τα απαραίτητα για τη ζωή!".Ηταν πολύ κα­λός ό Γιούρι.Σαν παιδί.
Τον κοίταξα, θυμάμαι, στοχαστικά καί του είπα: Ξέρεις, Γιούρι Άλεξέγιεβιτς, θα σου πω κάτι πού ίσως σε παραξενέψει.Δεν πρέπει να ξαναμπείς σε αεροπλάνο, θα σου φανεί περίεργο εσένα πού πήγες στο διάστημα κι όμως έτσι πρέ­πει να γίνει. Απαγορεύεται να ξαναπετάξεις! Χαμογέλασε. Καί φυσικά δεν με άκουσε. Αποτέλεσμα; Σκοτώθηκε μαζί με τον συ­γκυβερνήτη του, κατά τη συντριβή ενός διθέσιου αεριωθουμένου,στην διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσεως,στην περιοχή Βλαδιμίρ,κοντά στη Μόσχα!Ήταν μόλις 34 ετών.

ΠΗΓΗ: parratiritis.blogspot.com (15/03/2012)

 

 

Διαβάστηκε 628 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος