ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Γαρ Εγγύς - Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα... - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Ιανουάριος 2012

"Έδωσα την ευλογία μου, να μαζευτούν χρήματα στους Ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας, για την ενίσχυση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση", ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο Πατριάρχης Κύριλλος, κατά την εγκάρδια συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελλάδας.

Ο φωτογράφος James Balog και η ομάδα του βιντεοσκοπούσαν από το Μάιο του 2007 μέχρι το Σεπτέμβριο του 2011 τους πάγους στην Αλάσκα και παρατηρούσαν το ρυθμό που λιώνουν. Οι εικόνες είναι
πραγματικά τρομακτικές καθώς δείχνουν το πόσο γρήγορα ο πλανήτης χάνει τους παγετώνες. Ο Balog είναι ιδρυτής του οργανισμού έρευνας των πάγων Extreme Ice Survey (EIS). Μέχρι τώρα αυτός και η ομάδα του έχουν τοποθετήσει 27 κάμερες σε 15 τοποθεσίες στην Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Αλάσκα και στο Rocky Mountains. Μάλιστα σκοπεύει να επεκτείνει τον οργανισμό του στη Βρετανία, την Κολομβία και τον Καναδά, όπως αναφέρει το CBC. Ο Balog δημιούργησε το βίντεο που θα δείτε στη συνέχεια για να αφυπνίσει τον κόσμο, δείχνοντας τις επιπτώσεις που έχουν οι πράξεις μας στον πλανήτη Γη και πόσο πολύ τον βλάπτουμε.

ΠΗΓΗ: synodoiporia.blogspot.com (24/01/2012)

Κατηγορία Περιβάλλον

Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012, στα πλαίσιατης Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας μίλησε η Εκπαιδευτικός κ. Μαρία Μαμασούλα, Διδάκτωρ της Παιδαγωγικής. Το θέμα που ανέπτυξε είχε τίτλο «Γονείς τολμήστε να πείτε όχι στα παιδιά σας».

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο των γονέων στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών του και τόνισε ότι η συμφωνία των δύο συζύγων στην αντιμετώπιση των παιδαγωγικών θεμάτων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και σωστή ανατροφή των παιδιών.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 01:48

Άγιος Μάξιμος ο Γραικός (video)

Ένα αφιέρωμά για τον άγιο Μάξιμο τον Γραικό, που διοργάνωσε το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός».Παραγωγή των πατέρων της Μονής Βατοπαιδίου.
Ο Άγιος Μάξιμος γεννήθηκε στην Άρτα το 1470 μ.Χ., αλλά η καταγωγή
του ήταν από τον Μωρία και το κοσμικό του όνομα ήταν Μιχαήλ Τριβώλης. Μαθήτευσε κοντά στον Ιωάννη Μόσχο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ιταλία.

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012 01:13

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος

Ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος, γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ν. Ρωσίας, γύρω στα 1690, από ενάρετους και πιστούς Ορθόδοξους γονείς.

Στα χρόνια του Μεγάλου Πέτρου, έλαβε μέρος στο Ρωσοτουρκικό Πόλεμο του 1710-11 και αιχμαλωτίστηκε - όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολεμιστές του - από τους Τατάρους! Αυτοί με τη σειρά τους, τον πούλησαν σε ένα Οθωμανό Αξιωματικό Ίππαρχο, ο οποίος έμενε στο Προκόπι της Καππαδοκίας, στη Μικρά Ασία.

Εκεί, παρότι πιέστηκε σκληρά να αρνηθεί την Πίστη μας, απαντούσε ακλόνητος «Χριστιανός γεννήθηκα και Χριστιανός θέλω να θα πεθάνω», χωρίς να καμφθεί από τα φρικτά και απάνθρωπα βασανιστήρια, που του καίγανε ως και το κεφάλι με πύρινο τάσι, γινόμενος Ομολογητής γενναίος!

Σελίδα 1 από 3