ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Γαρ Εγγύς - Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα... - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Φεβρουάριος 2012
Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012 14:40

Το βραδινό γεύμα δεν παχαίνει

Πολλές δίαιτες συμβουλεύουν να μην τρώμε μετά από κάποια ώρα το βράδυ. Ισχυρίζονται ότι ο οργανισμός θα αποθηκεύσει περισσότερο λίπος, είτε επειδή ο μεταβολισμός γίνεται νωθρός στο τέλος της ημέρας, είτε επειδή είμαστε ακίνητοι και επομένως δεν καίμε θερμίδες. Μια μελέτη όμως του κέντρου διατροφής Dunn στο Cambridge έδειξε το αντίθετο. Οι εθελοντές τέθηκαν με ολόκληρο το σώμα σε...

θερμιδόμετρο, το οποίο μετρά τις θερμίδες που καίγονται και αποθηκεύονται. Κατανάλωσαν ένα μεγάλο μεσημεριανό γεύμα και ένα μικρό βραδινό γεύμα κατά την πρώτη περίοδο δοκιμής, και κατά τη δεύτερη περίοδο δοκιμής, ένα μικρό μεσημεριανό γεύμα και ένα μεγάλο βραδινό γεύμα.

Στην Τάφρο των Μαριανών σκοπεύουν να καταδυθούν τρεις διάσημοι άντρες

Σε έναν αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τρεις διάσημοι άντρες, ανάμεσα στους οποίους και ο James Cameron, για το ποιος θα καταφέρει να φθάσει στο βαθύτερο υποθαλάσσιο σημείο της Γης. Αυτό δεν είναι άλλο από τη Τάφρο των Μαριανών στον Ειρηνικό που φτάνει σε βάθος τα περίπου 10.910 μέτρα.

Ο σκηνοθέτης διαφόρων ταινιών που έχουν να κάνουν με τη θάλασσα, όπως «η Άβυσσος» και ο «Τιτανικός», James Cameron θα πιλοτάρει μόνος του το σκάφος, το οποίο μάλιστα είναι σχεδόν έτοιμο.

Κατηγορία Κόσμος

Νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί στην Ιαπωνία

Αυστηρότερους κανόνες για τα επίπεδα ραδιενέργειας στα τρόφιμα της Ιαπωνίας υιοθέτησε επιτροπή ειδικών του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας. Η επιτροπή αύξησε κατά πολύ τα αποδεκτά ανώτατα όρια καισίου, σε σχέση με αυτά που είχαν επιβληθεί μετά το πυρηνικό δυστύχημα στη Φουκουσίμα.

Οι νέοι κανόνες θα εγκριθούν τις επόμενες μέρες από τη Βουλή και αναμένονται να τεθούν σε ισχαπό την 1η Απριλίου.

Κατηγορία Κόσμος

Έξι δηλητηριασμένα σπάνια μεγάλα αρπακτικά πουλιά (σύμφωνα με τον Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης ο αριθμός τους ανέρχεται σε επτά) βρέθηκαν γύρω από δύο σκοτωμένα με όπλο άγρια άλογα στα Στενά Νέστου, μία περιοχή εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη προστασία των μεγάλων αρπακτικών και ενταγμένης στο δίκτυο Natura 2000.

Πρόκειται για το σοβαρότερο περιστατικό δηλητηρίασης αρπακτικών πουλιών των τελευταίων ετών το οποίο και εκθέτει την Ελλάδα διεθνώς.

Κατηγορία Περιβάλλον

Μια φορά και έναν καιρό οι άνθρωποι επικοινωνούσαν μεταξύ τους με καπνό ή με περιστέρι, στην συνέχεια με την αλληλογραφία μέσω ταχυδρομείου και αργότερα με το τηλέφωνο. Πρόσφατα όμως, δηλαδή πριν από 34 χρόνια, o Ινδός Shiva Ayyadurai, έκανε μία επανάσταση στην επικοινωνία ανακαλύπτοντας το e-mail ή...αλλιώς το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο! Αυτή τη στιγμή το πρώτο e-mail στην ιστορία, το οποίο έστειλε το 1978, ο 15χρονος τότε Shiva, για χάρη της Ιατρικής Σχολής του Νιου Τζέρσι, εκτίθεται στο σημαντικότερο Μουσείο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατηγορία Κόσμος
Σελίδα 1 από 4