ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 09:24

Στη Δραπετσώνα πια θα έχουμε… ζωή!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ένα φιλόδοξο σχέδιο πατάει γκάζι για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο χιλιάδων φίλων του αθλήματος έως το 2015.

Με κάθε επισημότητα, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους ανθρώπους της Dielpis Formula 1, της ομάδας των ανθρώπων που εργάζονται για να φέρουν τη Φόρμουλα 1 στη χώρα μας, όπου παρουσιάστηκε όλο το project του συγκεκριμένου έργου.

 Στη συνέντευξη Τύπου η ομάδα της Dielpis Formula 1 υπενθύμισε τα βήματα που έχουν ήδη γίνει, ενώ προχώρησε στην ανακοίνωση των μελών της εκτελεστικής επιτροπής. Η τελευταία με επικεφαλής τον Χρήστο Κύρτσο θα αναλάβει την επίβλεψη του πολυσχιδούς έργου, θα συμβάλλει στο κόστος υλοποίησης και θα αναζητήσει ιδιωτικούς φορείς που θα συνεισφέρουν για την ολοκλήρωση του έργου.

Το κόστος υλοποίησης ανέρχεται σε 800.000.000 ευρώ, ποσό που θα καλυφθεί από ιδιωτική πρωτοβουλία. Το όφελος βάσει συμβολαίου για τη διεξαγωγή αγώνων της F-1 είναι τουλάχιστον 45.000.000 ευρώ ετησίως, αν και όπως διευκρίνισε ο εμπνευστής του έργου, ο πολιτικός μηχανικός Θανάσης Παπαθεοδώρου, στην περίπτωση χωρών όπως η Ελλάδα, το ποσό θα είναι μικρότερο.

Έχοντας την υποστήριξη της κυβέρνησης (σ.σ. ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε το πράσινο φως με επιστολή προς τον Δήμαρχο της περιοχής, Τζανή Λουκά) και την άδεια της τοπικής κοινωνίας, ανακοινώθηκε πως κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της πίστας, θα απασχοληθούν 8.500 άνθρωποι για τρία χρόνια. Θα υπάρξουν 4.650 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ θα ανοίξουν 2.500 εποχιακές θέσεις εργασίας για 1.5 μήνα την εποχή των αγώνων. Εκτός από τη Φόρμουλα 1, η χώρα μας θα διεκδικήσει και δεύτερο αγώνα πρωταθλήματος.

Σε μια περιοχή με ποσοστό ανεργίας που αγγίζει ή και ξεπερνά το 45%, ακούγεται απολύτως λογική η αναφορά στο μνημόνιο που έχει υπογραφεί με τον Δήμο, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στις θέσεις εργασίας στους άνεργους κάτοικους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου.

Σ.Σ. Μακάρι, μακάρι, μακάρι!

ΠΗΓΗ: elora.gr

Διαβάστηκε 521 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 09:26
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος