ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 09:36

Ενδιαφέρον του Χονγκ Κονγκ για το Γεωπάρκο της Λέσβου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το Γεωπάρκο της Λέσβου, μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO, αναγνωρίζεται πλέον από τη διεθνή κοινότητα ως ανεκτίμητης αξίας φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και πρότυπο για την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων, παράλληλα προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, αλλά και κυβερνητικών φορέων που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τις προσπάθειες αξιοποίησής του.

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνητική αντιπροσωπεία καθώς και στελέχη του Γεωπάρκου του Χονγκ Κονγκ πραγματοποιούν επίσημη επίσκεψη στο Γεωπάρκο της Λέσβου, με τη συνοδεία του διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, καθηγητή Νίκου Ζούρου.

Σήμερα το πρωί, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον διευθυντή του Τμήματος Γεωργίας, Αλιείας και Περιβάλλοντος της Ειδικής Διοικητικής Περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ Alan Chi Kong Wong, επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την επίσκεψή τους στο νησί και συζήτησαν εκτενώς με τη δημοτική αρχή θέματα συνεργασίας των δύο Γεωπάρκων. Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα εξαγωγών προϊόντων της Μυτιλήνης στην Κίνα και η προοπτική ανάπτυξης τουριστικών και πολιτιστικών σχέσεων, προς όφελος και των δύο πλευρών.

Το σύνολο των θεμάτων αυτών θα εξεταστούν σε ειδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου στο γραφείο του δημάρχου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπου θα υπογραφεί και σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 559 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος