ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 09:27

Τουρκικά πολεμικά έφτασαν σε ακτίνα βολής από την ηπειρωτική χώρα - Απελευθερώνονται κανόνες εμπλοκής;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο τoυρκικές ναυτικές μονάδες με την υποστήριξη αεροσκαφών ναυτικης συνεργασίας και ηλεκτρονικού πολύμεο CN-235 έχουν εισβάλλει από χθες σε ακτίνα βολής από τα ηπειρωτικά εδάφη της χώρας.

Συγεκριμένα όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, πλοία του τουρκικού Ναυτικού τα οποία συμμετέχουν στην άσκηση “BEYAZ FIRTINA 2014” εισήλθαν την 20η Μαΐου εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων ως εξής:

§    Η φρεγάτα “TURGUT REIS”, εισήλθε στις 13:43 μεταξύ Ν. Εύβοιας και Ν. Άνδρου (στενό  Καφηρέα) και κινούμενη με νότια πορεία, εξήλθε στις 17:50 Νότια Ν. Κύθνου.
§    Η ΤΠΚ “ΒΟRΑ” εισήλθε στις 13:21 βόρεια Ν. Νάξου και κινούμενη με δυτική πορεία, εξήλθε αυτών στις 15:24 Δυτικά Ν. Σερίφου.
 

 Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν τα αντίστοιχα τουρκικά,  καθόλη τη διάρκεια του πλου τους".

Το ανησυχητικό είναι άλλο: Η μεν ΤΠΚ Bora μπήκε και βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα και έχει απομακρυνθεί από τον ηπειρωτικό κορμσό η δε φρεγάτα Turgut Reis (F241) κλάση MEKO 200TN Track IΙ, είναι η πιο σύγχρονη του τουρκικού Ναυτικού οπλοστασίου, από χθές το απόγευμα που εξήλθε των χωρικών υδάτων νότια της Κύθνου κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα κάτι που προβληματίζει το ΓΕΕΘΑ και το παρακολουθούν συνέχεια πλοία του ΠΝ.

Αυτή τη στιγμή είναι δυτικά της Μήλου κοντά στις ελληνικές ακτές όπως φαίνεται και στην φωτό με το ελληνικό έδαφος να φαίνεται στο βάθος.

Εκφράζονται φόβοι πώς μπορεί να αντιστρέψει την πορεία του και να κινηθεί πάλι βόρειοδυτικά για να περάσει από το Στενό του Καφηρέα

Αυτή τη στιμγή του παρακολουθεί η ΤΠΚ (P69) Κρυσταλλίδης.

Πάντως ανάλογα με την κινήσεις των τουρκικών πλοίων, μπορεί να απελευθερωθούν κανόνες εμπλοκής από το ΓΕΕΘΑ....

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 370 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος