ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 09:29

Η μαύρη τρύπα του success story μεγαλώνει με ρυθμούς 1 δισ. το μήνα: 65 δισ. ευρώ τα χρέη προς το Δημόσιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η μαύρη τρύπα του success story μεγαλώνει με ρυθμούς 1 δισ. το μήνα! Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της νέας χρονιάς οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές παντός είδους προς το Δημόσιο άγγιξαν τα 3,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα καταγράφεται και αδυναμία του ίδιου του κράτους να ανταποκριθεί στις πληρωμές του προς ιδιώτες και εταιρείες, αφού ήδη χρωστάει αλλά δεν έχει αποδώσει ποσό άνω των 4,7 δισ. ευρώ ενώ η οικονομία “πνίγεται” από συσσωρευμένα χρέη άνω των 65 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Οι εισπράξεις έναντι των βεβαιωθέντων φόρων και προστίμων περιορίστηκαν στο 26,73% έναντι στόχου 65%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Κυβέρνησης, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες τον μήνα Μάρτιο έφτασαν στα 4,740 δισ. ευρώ, έναντι 4,637 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Μόνο για επιστροφή φόρων οι εκκρεμείς πληρωμές ανέρχονται σε 459 εκατ. ευρώ.

Από το συνολικό ποσό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, το μεγαλύτερο μέρος, ύψους 2,925 δισ. ευρώ προέρχεται από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, εκ των οποίων τα 1,886 δισ. ευρώ από τον ΕΟΠΥΥ.

Τα νοσοκομεία οφείλουν 885 εκατ. ευρώ, ενώ 227 εκατ. ευρώ χρωστούν σε ιδιώτες Λοιπά Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει 461 εκατ. ευρώ, ενώ οι οφειλές των υπουργείων ανέρχονται σε 242 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 299 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος