ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 09:34

ΟΤΕ: Καθαρά κέρδη 55,8 εκατ. στο πρώτο τρίμηνο 2014

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στα 963,7 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΟΤΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2014, έναντι 966,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 331,2 εκατ. ευρώ, έναντι 341,8 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα, σημειώνοντας πτώση 3,1%.Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 55,8 εκατ. ευρώ, όταν στο πρώτο τρίμηνο 2013 ήταν 166,7 εκατ. ευρώ.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και τα λοιπά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου ΟΤΕ διαμορφώθηκαν σε 1,361 δισ. ευρώ, ενώ αισθητή μείωση κατά 42,1% κατέγραψε ο καθαρός δανεισμός διαμορφούμενος σε 1,58 δισ. ευρώ, έναντι 2,73 δισ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2013.

Για το υπόλοιπο του 2014, ο ΟΤΕ θεωρεί ότι η μείωση των εσόδων θα επιβραδυνθεί περαιτέρω, καθώς αναμένεται να επηρεαστεί θετικά από τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, την ευνοϊκότερη βάση σύγκρισης με τις επιδόσεις του προηγούμενου έτους λόγω των διαδοχικών μειώσεων των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις αρχές του 2013, την αύξηση της διείσδυσης νέων υπηρεσιών του ΟΤΕ, ιδιαίτερα της τηλεόρασης, και τέλος τη σταθεροποίηση του δείκτη ARPU στη κινητή τηλεφωνία.

Αντίθετα, οι μειώσεις των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας στη Ρουμανία θα επηρεάσουν τα έσοδα της κινητής τηλεφωνίας και τη κερδοφορία EBITDA στη χώρα. Ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να εστιάζει στη μείωση του κόστους, και η κερδοφορία της εταιρείας αναμένεται να ενισχυθεί από τη συνεχιζόμενη μείωση κόστους από τα πρόσφατα Προγράμματα Εθελούσιας Αποχώρησης.

Οι ταμειακές ροές από τις δραστηριότητες της εταιρείας αναμένεται να ανακάμψουν στα επόμενα τρίμηνα, μετά τους έκτακτους και συγκυριακούς παράγοντες που επηρέασαν τις επιδόσεις του πρώτου τριμήνου 2014.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2014 ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Το έτος ξεκίνησε με ένα αποδοτικό πρώτο τρίμηνο, συνεχίζοντας τις θετικές επιδόσεις από την αρχή του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του Ομίλου παρέμειναν σταθερά, ως αποτέλεσμα των υψηλών επιδόσεων στη σταθερή τηλεφωνία.

Η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα, με τη συγκριτική επίδραση από τη μείωση των τελών τερματισμού να έχει ελαχιστοποιηθεί, συνεχίζει να αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό, ενώ στη Ρουμανία, η μείωση των τελών τερματισμού κινητής τηλεφωνίας δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 343 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος