ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 10:22

Η Moody’s αναβάθμισε την Πορτογαλία επειδή βγαίνει από το μνημόνιο. Η Ελλάδα δεν βγαίνει από το μνημόνιο; Πέτυχε και πρωτογενές πλεόνασμα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην αναβάθμιση της οικονομίας της Πορτογαλίας κατά μια βαθμίδα στο «Ba2» προχώρησε ο οίκος Moody’s, επικαλούμενος τη βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης και την επερχόμενη έξοδο της χώρας από το διεθνές σχέδιο οικονομικής διάσωσης.

Μα και η Ελλάδα δεν βγαίνει από το δικό της Πρόγραμμα; Εμείς πετύχαμε και πρωτογενές πλεόνασμα, ακούμε καθημερινά λόγια επιτυχίας, αλλά μια αναβάθμιση δεν ήρθε.. Η S&P δεν έκανε τίποτα, η Moody’s ανέβαλε την ανακοίνωση της αξιολόγησής της για την Ελλάδα..

Η Moody’s σημειώνει πως η Πορτογαλία θα βγει από το τριετές σχέδιο οικονομικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ ) πολύ σύντομα, χωρίς να καταφύγει σε μια προληπτική πιστωτική γραμμή. «Η χώρα έχει ανακτήσει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση μέσα από τις χρηματοπιστωτικές αγορές», αναφέρει ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ: olympia.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος