ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 10:25

Τέταρτη από το τέλος κατατάσσεται η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με το IMD

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τέταρτη από το τέλος κατατάσσεται η Ελλάδα στην ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την παγκόσμια επετηρίδα του IMD. Η χώρα μας έρχεται 57η ανάμεσα σε 60 χώρες, «πέφτοντας» τρεις θέσεις από πέρσι, λόγω υψηλής ανεργίας και χρέους.

«Χειρότερες» σε ανταγωνιστικότητα είναι η Αργεντινή, η Κροατία και η Βενεζουέλα, με την Ελλάδα να βρίσκεται μια θέση κάτω από τη Βουλγαρία.

Η παγκόσμια επετηρίδα ανταγωνιστικότητας του IMD βασίζεται σε στοιχεία του 2013 και αποδίδει το πλήγμα στην ελληνική ανταγωνιστικότητα στην άσχημη εικόνα των δημοσιονομικών, τη στασιμότητα στην υλοποίηση πραγματικών επενδύσεων, καθώς και στο ρεκόρ ανεργίας για το 2013.

Η Ελλάδα, παρά τους ισχυρισμούς περί του αντιθέτου, όπως γράφει η «Καθημερινή», έχει μεταξύ των διευθυντικών στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως πολύ άσχημη εικόνα. Σύμφωνα με έρευνα του IMD, μεταξύ 4.300 στελεχών επιχειρήσεων παγκοσμίως για την εικόνα των 60 χωρών - οικονομιών που εξετάζονται, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 58η θέση, κάτω από τη Ρουμανία και πάνω από την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

Η βαθμολογία που συγκεντρώνει είναι μόλις 2,38 βαθμοί σε μία κλίμακα όπου το 0 είναι οι πλέον αρνητικές γνώμες και το 10 οι πλέον θετικές.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 312 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος