ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 10:28

Ξεπέρασαν τα 71 δισ. ευρώ τα "κόκκινα" δάνεια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πέντε φορές υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρώπη είναι πλέον τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη χώρα μας ξεπερνούν το 30% του συνόλου, όταν στην Ευρώπη είναι μόλις 6%.

Στο τέλος του πρώτου τριμήνου φέτος, τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων ήταν πάνω από 71 δισεκ. ευρώ. Πρόκειται για το ένα τρίτο του συνόλου του δανειακού χαρτοφυλακίου των τραπεζών, που διαμορφώθηκε στο τέλος τριμήνου στα 215,9 δισεκ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, που ανέρχονται στα 39 δισεκ. ευρώ. Μάλιστα, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι επισφάλειες έχουν εκτιναχθεί πάνω από το 47%, με τάση να φθάσουν το 50%.

Ανησυχητική συνεχίζει να είναι και η εικόνα των στεγαστικών δανείων. Παρά τις πολυάριθμες μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, το ποσοστό των επισφαλειών αυξήθηκε στο 27%, ανεβάζοντας τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα 19,2 δισεκ. ευρώ, στο σύνολο των 71 δισεκ. ευρώ που είναι το αντίστοιχο δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Αυξημένα ήταν επίσης και τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια, καθώς το ποσοστό των επισφαλειών αναρριχήθηκε από το 44% που ήταν στο τέλος του 2013, στο 46% φτάνοντας τα 13 δισεκ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 330 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος