ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 19:10

Στο «κόκκινο» οι ληξιπρόθεσμες οφειλές

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Αρκετά πίσω, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, έχουν μείνει οι εισπράξεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών το πρώτο τρίμηνο του 2014, ενώ την ίδια ώρα προστίθενται και νεες οφειλές με ταχύτερο ρυθμό από ότι εξοφλούνται οι παλιές.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο επικαλείται η «Καθημερινή», το 2013 είχε καλυφθεί το 12,3% των ληξιπρόθεσμων έναντι 9,3% του 2014. Τα «νέα ληξιπρόθεσμα», όπως αποκαλούνται στο υπουργείο αυτά που σχηματίζονται γρηγορότερα απ’ ό,τι πληρώνονται τα παλαιά, τροφοδοτούνται από μια έκρηξη της τάξεως του 63% των προστίμων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Το 81% της συγκεκριμένης κατηγορίας έχει ήδη διαμορφωθεί ως νέο ληξιπρόθεσμο και αγγίζει το 1,2 δισ. ευρώ. Επίσης η κατηγορία κατάπτωσης εγγυήσεων του Δημοσίου εκτοξεύεται κατά 100%.
 
Το 91% των νέων ληξιπρόθεσμων που σχηματίζεται και βεβαιώνεται την περίοδο από τον Νοέμβριο του 2013 αποτελούνταν τον Απρίλιο από βεβαιωμένους φόρους εισοδήματος, περιουσίας, ΦΠΑ, Προστίμων ΚΒΣ και Δανείων. Παράλληλα, η μεγαλύτερη επιβάρυνση στο δείκτη είσπραξης των ληξιπρόθεσμων προέρχεται από το φόρο περιουσίας των επιτηδευματιών, που υπολογίζεται στο 7,9%. Επιπλέον, «έκρηξη» παρατηρείται- κατά 450%- στις οφειλές από τέλη αυτοκινήτων.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 346 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος