ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 19:21

«Να διασφαλίσουμε ισχυρό τραπεζικό κλάδο»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Οι τράπεζες της Ευρωζώνης πρέπει να είναι αρκετά ισχυρές, ώστε να είναι σε θέση να στηρίξουν την αυξημένη ζήτηση για πιστώσεις και τη συνέχιση της ανάκαμψης της Ευρωζώνης» δήλωσε -σύμφωνα με το Reuters- το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Yves Mersch, σε ομιλία του στη Σαγκάη.

«Βλέπουμε κάποιες δειλές ενδείξεις, σε έρευνες, ότι η ζήτηση για πιστώσεις αρχίζει να ενισχύεται στην Ευρωζώνη. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο τραπεζικός κλάδος θα είναι αρκετά ισχυρός, ώστε να ανταποκριθεί στη ζήτηση» τόνισε ο Mersch.
 
«Ένα αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί για κάποιο διάστημα με λίγα καύσιμα, αλλά κάποια στιγμή χρειάζεται γέμισμα, διαφορετικά η μηχανή θα σταματήσει. Σε αυτό το στάδιο της ανάκαμψης είναι ξεκάθαρο: πρέπει να υπάρχουν αρκετά καύσιμα, ώστε η μηχανή να ανεβάσει στροφές» πρόσθεσε.
 
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι η ΕΚΤ βασίζεται στα αποτελέσματα των stress tests προκειμένου να βοηθήσει τις τράπεζες να «καθαρίσουν» τους ισολογισμούς τους και να εστιάσουν στις χορηγήσεις.
 
Τέλος, ο Yves Mersch τόνισε την «εξαιρετική σημασία» της αναζωογόνησης της αγοράς τιτλοποιημένων δανείων, έτσι ώστε να βελτιωθεί η χρηματοδότηση προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 358 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος