ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 14:19

Reuters: "Η Ελλάδα μείωσε τις συντάξεις κατά 30%"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που έλαβε δραστικά μέτρα και αναγκάστηκε να μειώσει τις συντάξεις έως και 30% την περίοδο 2009-2013 εξαιτίας των όρων που περιλάμβανε το διεθνές πρόγραμμα διάσωσής της», γράφει σήμερα το Reuters, σε δημοσίευμά του για τις επιπτώσεις της κρίσης στους συνταξιούχους στις χώρες του Νότου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, στον ευρωπαϊκό Νότο, οι συντάξεις αποτέλεσαν τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης τον πιο σταθερό τύπο εισοδήματος. Την ίδια ώρα, τα εισοδήματα για ανθρώπους 30-44 ετών, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού, υπέστησαν μειώσεις μισθών και εκατομμύρια έχασαν τις δουλείες τους.
 
Ειδικοί αναφέρουν στο Reuters πως η υψηλή ανεργία καθιστά μη βιώσιμα τα ασφαλιστικά συστήματα πολλών χωρών. Στην Ισπανία, ειδικότερα, η ανεργία αγγίζει το 25,9% και περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι ή περίπου το 30% του απασχολούμενου εργατικού δυναμικού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή με μειωμένο ωράριο και συμβάλουν ελάχιστα στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr (26/05/2014)

Διαβάστηκε 344 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δάνειο πήρε η Σερβία από τα Αραβικά Εμιράτα
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος