ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 09:26

Τα ελληνικά κόμματα ρίχνουν νερό στο μύλο της Τουρκίας στη Θράκη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

To Outing είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη τακτική των ομοφυλοφίλων.

Εν συντομία αυτό που σημαίνει είναι ότι για τον “χ” ή τον “ψ” λόγο κάποιος ομοφυλόφιλος αποκαλύπτει ότι κάποιος άλλος άνθρωπος που δεν το έχει παραδεχθεί είναι επίσης ομοφυλόφιλος. Συνήθως αυτό γίνεται για να εξυπηρετηθεί η ατζέντα των ομοφυλόφιλων. Από ό,τι φαίνεται όμως στην ελληνική πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποφάσισαν να ξεκινήσουν ο ένας το outing στον άλλον σχετικά με τις τοποθετήσεις των υποψηφίων τους σχετικά με το μειονοτικό ζήτημα στην Θράκη. Η αρχή φυσικά έγινε με το κόψιμο της τσιγγάνας υποψήφιας Ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σαμπιχά.

Το ζήτημα όμως δεν τελείωσε εκεί.

Και έτσι ξεκίνησε το outing

Όλα ξεκίνησαν χθές το πρωί όταν ήλθαν στην επιφάνεια τα πρώτα δημοσιεύματα για τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο του ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, με το όνομα Αχμέτ Κούρτ. Αμέσως θέλοντας να προλάβουν άλλη μία περίπτωση “Σαμπιχά” οι του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την παραίτησή του. Η παραίτηση υποβλήθηκε λόγω της στάση του και των δηλωσεών του κατά την επίσκεψη του ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί στη Θράκη. Το outing;

Στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Αχμέτ Κουρτ στις 26 Δεκεμβρίου είχε και αναρτήσει φωτογραφίες όπου εμφανίζεται μαζί με τον Μπαχτσελί. Τι έλεγε τότε ο Κούρτ; Σύμφωνα με το portal komotinipress.gr, ο Αχμέτ Κουρτ είναι και πρόεδρος της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και έχει εκφράσει τον θαυμασμό του για την απόφαση του κόμματος Φιλία-Ισότητα-Ειρήνη (DEB, το οποίο ίδρυσε ο Αχμέτ Σαδίκ) να μετάσχει στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Ο Κουρτ ανακοίνωσε, δε, πως στις ευρωεκλογές θα στηρίξει με «όλη του την δύναμη» το κόμμα DEB.

«Επιθυμώ να αναφέρω πως αντιμετωπίζω με μεγάλο θαυμασμό την απόφαση του κόμματος DEB να μετάσχει στις ευρωεκλογές. Σε αυτές τις εκλογές, που πιστεύω πως, ως μειονότητα, μας αναλογούν στον καθένα μια μεγάλη ευθύνη και καθήκον και επειδή πιστεύω πως η φωνή μας θα υψωθεί έτι περισσότερο σε διάφορα ευρωπαϊκά φόρα, δηλώνω με κάθε ειλικρίνεια πως στήριξα και θα στηρίζω αυτή την απόφαση και εύχομαι σε όλους τους αδερφούς μου επιτυχία σε αυτές τις εκλογές. Είναι απόλυτη η πίστη μου πως η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης θα περάσει με επιτυχία αυτές τις εξετάσεις. Ας είναι ανοιχτός ο δρόμος μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Κουρτ.

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάριζαν ότι η στάση του Αχμέτ Κουρτ δεν συμβάδιζε με την πάγια θέση του κόμματος η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν υπακούει σε πρόσκαιρες μικροπολιτικές ή άλλου είδους σκοπιμότητες. «Είναι μια στάση ευθύνης, που απορρέει από την αξιακή αρχή του σεβασμού όλων των πολιτών της περιοχής, και της θέσης ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να είναι ίσοι και να απολαμβάνουν των ίδιων δικαιωμάτων και εναντιώνεται σε ακραίες εθνικιστικές επιδιώξεις, που υπονομεύουν την αρμονική συνύπαρξη της μειονότητας με την πλειονότητα, και σε σχεδιασμούς κύκλων του τουρκικού προξενείου όπως εκδηλώνονται με την προσπάθεια διαμόρφωσης μειονοτικού συνδυασμού στις ευρωεκλογές» σημείωναν από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Υπό αυτό το πρίσμα, η οργάνωση Ξάνθης, υπογράμμιζαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είχε βγάλει ανακοίνωση με αφορμή την επίσκεψη Ντεβλέτ Μπαχτσελί και έκανε λόγο για προσπάθεια πυροδότησης κλίματος δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην ειρηνική συμβίωση των κατοίκων της Θράκης.

Υπό αυτή την έννοια και μετά τη γνωστοποίηση των δηλώσεων του Αχμέτ Κουρτ ζητήθηκε η παραίτηση του κάτι που ο ίδιος έπραξε και παραιτήθηκε από το περιφερειακό ψηφοδέλτιο, αναφέρεται.

Και η... εκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ

Δεχόμενοι όμως ένα ακόμη πλήγμα από την ΝΔ (επί της ουσίας) οι του ΣΥΡΙΖΑ, φρόντισαν να ανταποδώσουν δημοσιεύοντας ολόκληρη λίστα με “στελέχη” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έκαναν “ουρές” στην ίδια επίσκεψη.
«Δεν μπορεί να αποκρύπτεται από τα ΜΜΕ ότι σε αυτή την παρουσία του Μπαχτσελί παρέστησαν βουλευτές, πολιτευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ όπως οι Φαίκογλου Αχμέτ και Μάντατζη Τσετίν του ΠΑΣΟΚ, οι πολιτευτές, της ΝΔ, Αδνάν Πετσενίκ και Μεχμέτ Εμίνογλου και του ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν», σχολίαζαν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της ΝΔ όμως!

Σημαντική ήταν και η αποκάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, για υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της Νέας Δημοκρατίας για επαφές με το μειονοτικό κόμμα DEB. Μάλιστα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν ότι «ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής με τη ΝΔ, Χασάν Χασάν επισκέφτηκε το μειονοτικό κόμμα DEB και ευχήθηκε επιτυχίες».
Πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της νεολαίας Ροδόπης της ΝΔ, Χασάν Χασάν, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα ιστοσελίδας που επικαλούνται κύκλοι της Κουμουνδούρου, το Σάββατο 19 Απριλίου επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του DEB, συνεχάρη τον πρόεδρο του κόμματος, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, για την συμμετοχή του DEB στις ευρωεκλογές, και ευχήθηκε επιτυχία.

Και υποψήφια Δήμαρχος που “γλείφει” τους Τούρκους;

Και μέσα στον γενικό χαμό έσκασε ακόμη μία “αποκάλυψη”. Η υποψηφία Δήμαρχος Κομοτηνής Φελίνας Καζάκου έχει, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σεζέρ Ριζά τον Εκδότη-Γενικό Διευθυντή της Εβδομαδιαίας Κεμαλικής Εφημερίδας των Γκρίζων Λύκων «ΤΖΟΥΜΧΟΥΡΙΕΤ» φυσικά όπως δηλώνει κι η ίδια της “Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.”

Μετά η υποψήφια της ΝΔ, που όπως λέει ο Μπαλτάκος υπερασπίζεται την Ορθοδοξία και τον Στρατό, δεν ξέχασε να επισκεφτεί τον Τομέα Γυναικών του συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Ο “αθώος” αυτός σύλλογος μετέχει σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό καταγγέλλοντας την Ελλάδα για “καταπίεση” της “τουρκικής” μειονότητας της “ανεξάρτητης” Δυτικής Θράκης. Φυσικά ούτε αυτό ενόχλησε τους “αναμμένους δαυλούς” της ΝΔ του Σαμαρά.
Τέλος για να πάει καλά η περιοδεία της δεν παρέλειψε να δώσει και τα διαπιστευτήρια της στην επίσης Κεμαλική Οργάνωση ” Πολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης” (BAKES) των ακροδεξιών Γκρίζων Λύκων.

Το συμπέρασμα;

Όλα τα κόμματα, της ψοφοδεξιάς, του κέντρου και της αριστεράς, είναι τόσο βαθιά εμπλεκόμενα με το τούρκικο προξενείο και τις παραφυάδες του στην Θράκη, που δεν μπορεί το ένα να κατηγορεί το άλλο.
Όλα δείχνουν και αποδεικνύουν ότι η πολιτική του ελληνικού κράτους στην περιοχή συμβιβάζεται από την ίδια την λειτουργία των κομμάτων, τα οποία έχουν πιαστεί ως μύγες στον ιστό του τουρκικού προξενείου. Και έχει δημιουργηθεί ένας γόρδιος δεσμός ο οποίος δεν μπορεί πλέον να λυθεί.

Θα κλείσω όπως έκλεινα και χθές: Εάν δεν υπάρξει σοβαρή ελληνική πολιτική στην περιοχή – που σίγουρα καμία σχέση δεν έχει με τις νοοτροπίες του '50- που θα φέρει ανάπτυξη και κατοίκους, που θα επανορθώσει το δημογραφικό, που θα αλλάξει το πνεύμα των Ελλήνων όχι μόνο την Θράκη, αλλά και την Ακαδημίας θα θρηνήσουμε λίαν συντόμως. Γιατί όπως ακριβώς οι "μετανάστες" έσωσαν την ελληνική οικονομία, έτσι και οι Ρομά θα σώσουν την Θράκη.

ΠΗΓΗ: elora.gr

Διαβάστηκε 395 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος