ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2014 09:29

Δύο αμερικανικές εταιρείες-κολοσσοί εγκαθίστανται στην Κύπρο για εξόρυξη υδρογονανθράκων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο αμερικανικές εταιρείες-κολοσσοί στον τομέα παροχής υπηρεσιών στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου εγκαθίστανται στην Κύπρο για δραστηριοποίηση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε η τηλεόραση του κρατικού καναλιού ΡΙΚ.

Σύμφωνα με την είδηση, στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας ο αντιπρόεδρος μιας από τις δυο εταιρείες φθάνει στην Κύπρο για την υπογραφή της συμφωνίας και θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος διαδραμάτισε προσωπικά σημαντικό ρόλο για την κάθοδο των δύο εταιρειών στην Κύπρο.

Οι επαφές με τη δεύτερη εταιρεία, γίνονταν τους τελευταίους 8 μήνες και η υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει επίσης εντός Μαΐου.

Μετά την υπογραφή, οι δυο εταιρείες θα αρχίσουν αμέσως τις διαδικασίες επί τους εδάφους γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, επιθυμούν να είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων και να ευθυγραμμιστούν με τον προγραμματισμό των εταιρειών ΕΝΙ, Noble και TOTAL που δραστηριοποιούνται εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Η ιταλο-νοτιοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAZ προγραμματίζει την πρώτη της γεώτρηση στο τέλος του έτους, αλλά καταβάλλονται προσπάθειες για επίσπευσή της, ώστε να αρχίσει τον Αύγουστο. Η κοινοπραξία έχει πάρει άδειες για έρευνες στα τεμάχια 2, 3 και 9 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στο μεταξύ, θυγατρική εταιρεία της ΕΝΙ που δραστηριοποιείται στην τοποθέτηση υποθαλάσσιων αγωγών προγραμματίζει να καταστήσει την Κύπρο έδρα της για δραστηριότητές στην περιοχή.

Το εξειδικευμένο σκάφος Castarone, που ανήκει στην εταιρεία κατέπλευσε χθες στο λιμάνι της Λεμεσού από όπου θα φορτώσει σωλήνες βάρους 4 χιλιάδων τόνων και θα αναχωρήσει σε μια εβδομάδα για την περιοχή της Αιγύπτου, όπου θα ποντίσει υποθαλάσσιο αγωγό σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το σκάφος έχει μήκος 335 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο που κατέπλευσε ποτέ στη Λεμεσό. Λόγω του μήκους του η διαδικασία ελλιμενισμού του κράτησε πάνω από μια ώρα. Το πλοίο έχει πλήρωμα 700 ατόμων και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα στην πόντιση υποθαλάσσιων αγωγών μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει εκδήλωση στο σκάφος με προσκεκλημένους, μεταξύ άλλων, τους υπουργούς Ενέργειας και Συγκοινωνιών.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 340 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος