ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 08 Μαΐου 2014 09:46

ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ: Εώς και 30% του πληθυσμού της Βρετανίας θα προέρχεται από μειονότητες μέχρι το 2050 - «ΑΛΛΑΖΕΙ ΡΙΖΙΚΑ» Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διπλασιασμός των Βρετανών πολιτών που δεν είναι γηγενείς, αλλά προέρχονται από διάφορες εθνικές μειονότητες αναμένεται εντός των επόμενων δεκαετιών, με αποτέλεσμα το ποσοστό τους να φθάσει το 20%-30% του πληθυσμού της Βρετανίας μέχρι το 2050, «αλλάζοντας ριζικά» το πρόσωπο της χώρας, όπως αναφέρει νέα έκθεση.

Η έκθεση του Ινστιτούτου Ερευνών Policy Exchange, τιτλοφορούμενη «Ένα πορτρέτο της σύγχρονης Βρετανίας» αναφέρει ότι ενώ ο λευκός πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα την τελευταία δεκαετία, ο πληθυσμός από τις διάφορες εθνικές μειονότητες που διαμένουν στην χώρα έχει σχεδόν διπλασιαστεί και τώρα ανέρχεται σε τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ανθρώπους ή 14% του συνολικού πληθυσμού.

Η πλειοψηφία των εθνικών μειονοτήτων διαμένει σε μεγάλα αστικά κέντρα, όπως το Λονδίνο, το Μπέρμινγχαμ και το Μάντσεστερ.

Οι συντάκτες της έκθεσης πήραν ως παράδειγμα τις πέντε μεγαλύτερες εθνικές ομάδες του Ηνωμένου Βασιλείου: Ινδούς- που είναι και η πολυπληθέστερη ομάδα με 1,4 εκατομμύρια- Πακιστανούς (1,12 εκατ.), Αφρικανούς (989.628), μαύρους καταγόμενους από την Καραϊβική (594.825) και Μπαγκλαντεσιανούς (447.201).

Όλες μαζί οι ομάδες αντιστοιχούν στο 80% του ποσοστού αύξησης του συνολικού πληθυσμού, ενώ ο μέσος όρος όσον αφορά την ηλικία είναι μικρότερος σε σχέση με τον αντίστοιχο μέσο όρο των λευκών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2016 ο μέσος ηλικιακός όρος για τις μειονότητες θα είναι 11-13 ετών, ενώ για τον λευκό πληθυσμό ο μέσος όρος θα τοποθετείται στα 40 έτη.

Το παράδοξο εύρημα της έκθεσης αφορά την «βρετανική ταυτότητα», αφού προκύπτει ότι όσοι ανήκουν σε μειονότητες έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται «Βρετανοί» σε σχέση με τον λευκό πληθυσμό που προσδιορίζεται περισσότερο με βάση τοπικά κριτήρια (Άγγλος, Σκωτσέζος, Ουαλός...).

Είναι ενδεικτικό ότι το 2011 μόλις 14% των λευκών θεωρούσαν εαυτούς «Βρετανούς» και 64% αυτοπροσδιορίζονταν ως «Άγγλοι» την ίδια ώρα που 71% των Μπαγκλαντεσιανών, 63% των Πακιστανών και 55% των μαύρων της Καραϊβικής θεωρούσαν ότι είναι 100% «Βρετανοί»..

ΠΗΓΗ: radar-gr.blogspot.gr

Διαβάστηκε 393 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος