ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014 10:30

Halliburton-ΗΠΑ στην Κύπρο: άγρια διαπλοκή με τις πιο αδίστακτες εκπροσώπους των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έκλεισε η συμφωνία μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του αμερικανικού κολοσσού υπηρεσιών της βιομηχανίας υδρογονανθράκων Halliburton. Νωρίς το απόγευμα υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της ηγεσίας της Halliburton είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ήδη η εταιρεία έχει προχωρήσει μέσω τοπικών μεσαζόντων στην εξασφάλιση βιομηχανικών και αποθηκευτικών χώρων για την έναρξη τεχνικών εργασιών στην Κύπρο.

Η Halliburton, της οποίας η αξία κεφαλαιοποίησης υπολογίζεται στα $18.5 δις διατηρεί ήδη υπεράκτιες θυγατρικές στην Κύπρο (π.χ. Halliburton Sakhalin Limited Cyprus) για περισσότερο από 15 χρόνια, για τραπεζικές κυρίως δραστηριότητες.
Η τελευταία της μεγάλη «επέκταση» ήταν το 2007 με δημιουργία δικής της μεγάλης βάσης στο Ντουμπάι για εξυπηρέτηση δραστηριοτήτων στην Μέση Ανατολή. Έχει 75.000 εργαζόμενους και παρουσία σε πάνω από 100 χώρες, ενώ εδώ και δύο μήνες έχει αποστείλει ομάδα τεχνικών της υπό τον Liam McGinley, για την προετοιμασία μόνιμης παρουσίας στην Κύπρο.

ΠΗΓΗ: diktiospartakos.blogspot.gr

Διαβάστηκε 410 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος