ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014 11:47

Bloomberg: Το φυσικό αέριο της Κύπρου μπορεί να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στην Ευρώπη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το φυσικό αέριο της Κύπρου θα μπορούσε να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις του ρωσικού αερίου απεγκλωβίζοντας την Ευρώπη απ τις διαθέσεις της Μόσχας, επιμένει η Λευκωσία σύμφωνα με ειδικό αφιέρωμα του Bloomberg.

Η Κύπρος διαθέτει αποθέματα φυσικού αερίου περίπου 6 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια. Σκοπός της είναι να ανακαλύψει ακόμα 4-5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, όπως αναφέρει ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακοτρύπης.

Ένας σταθμός στην Κύπρο θα μπορούσε να επεξεργάζεται αέριο από την λεκάνη Levant, η οποία μπορεί να κατέχει 122 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου και να το μεταφέρει από την θάλασσα στις αγορές της Δυτικής Ευρώπης.

Οι εξερευνήσεις στην περιοχή ξεκινούν σύντομα και η Noble Energy Inc. έχει βρει αποθέματα της τάξεως των 3-6 τρισεκατομμυρίων στο νησί της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 389 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος