ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014 10:27

Βρετανία: Σε άθλιες συνθήκες κρατούνται τα παιδιά που ζητούν άσυλο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε άθλιες συνθήκες κρατούνται τα παιδιά που ζητούν άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Independent.

Τα παιδιά κρατούνται σε «πρωτοφανείς» συνθήκες στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Χίθροου, όπου συχνά διανυκτερεύουν στοιβαγμένα σε δωμάτια περιορισμένης χωρητικότητας, χωρίς φως και αέρα.

Η ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου του Χίθροου κατήγγειλε ότι σε πολλές περιπτώσεις παιδιά που ζητούσαν άσυλο κρατούνταν για εκτεταμένο χρονικό διάστημα, ενώ μεταφέρονταν από το ένα κέντρο κράτησης στο άλλο με αποτέλεσμα να κοιμούνται πολύ λίγες ώρες.

Η επιτροπή εξέφρασε τις ανησυχίες της και για απελάσεις νεαρών παιδιών.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, από την πλευρά του, καλωσόρισε τις παρατηρήσεις της επιτροπής και ανακοίνωσε συμφωνία με τη διαχείριση του αεροδρομίου για την κατασκευή μεγαλύτερων χώρων κράτησης, ενώ δεσμεύτηκε για την ανθρώπινη μεταχείριση όσων κρατούνται σε αυτούς.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 403 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος