ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 19:12

Τσεχία: 80% αποχή στην Τσεχία!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το δεξιό κόμμα της αντιπολίτευσης TOP 09 έρχεται πρώτο σε ψήφους, στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Τσεχία για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σύμφωνα με ένα exit poll που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Dnes».

Το TOP 09 συγκεντρώνει ποσοστό 18% και προηγείται κατά μία μονάδα του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (CSSD) του πρωθυπουργού Μπόχουσλαβ Σομπότκα, ενώ το κεντρώο, λαϊκιστικό κόμμα ANO του υπουργού Οικονομικών Αντρέι Μπάμπις ακολουθεί στην τρίτη θέση με 15,5%.
 
Σημειώνεται ότι και τα τρία αυτά κόμματα έχουν φιλοευρωπαϊκές θέσεις. Το αντιμεταναστευτικό κίνημα Usvit (Αυγή) υποχωρεί στο 2%, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
 
Άλλα τρία κόμματα, το κομμουνιστικό KSCM, το χριστανοδημοκρατικό KDU-CSL και το δεξιό ODS, ξεπερνούν κατά τα φαινόμενα το όριο του 5% που απαιτείται προκειμένου να εκλέξουν ευρωβουλευτές.
 
Πάντως, οι ευρωεκλογές στην Τσεχία, που ολοκληρώθηκαν σήμερα το μεσημέρι, σημαδεύτηκαν από μεγάλη αποχή που έφθασε το ποσοστό-ρεκόρ του 80%, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου CTK.
 
«Περίπου ένας στους πέντε» εκλογείς ψήφισε χθες και σήμερα, γράφει το πρακτορείο που βασίζει την εκτίμησή του στις πληροφορίες των ανταποκριτών του απ' όλη τη χώρα. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, το 2004 και το 2009, το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 28%.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 431 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος