ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 19:22

Μέρκελ:«Να υπερασπιστούμε την ειρήνη στην Ευρώπη»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έκλεισε σήμερα την προεκλογική εκστρατεία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τις ευρωεκλογές καλώντας σε διάλογο με τη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως είχαν κάνει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο οι ιδρυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Γερμανός Μάρτιν Σουλτς, αναφέρθηκε και αυτός στα 75 χρόνια από την έναρξη του πολέμου αυτού για να ζητήσει από τους παριστάμενους σε μια συγκέντρωση στη Φρανκφούρτη να «κλείσουν τον δρόμο» στους λαϊκιστές.
 
Στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του CDU στη Βορμς η Μέρκελ μίλησε για την οικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη δέσμευση που ανέλαβαν τότε οι χώρες να υπερασπιστούν την ειρήνη.
 
«Το καθήκον μας σήμερα είναι να συνεχίσουμε αυτό το έργο και, συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την Ουκρανία, να συνομιλήσουμε με τη Ρωσία, να τείνουμε πάντα το χέρι ακόμη και αν δεν συμφωνούμε σε όλα» τόνισε η καγκελάριος. «Σήμερα λύνουμε με άλλον τρόπο τις διαφορές μας, όχι με τον πόλεμο αλλά με ειρηνικές συνομιλίες» πρόσθεσε.
 
Η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός της στην αμοιβαιοποίηση του χρέους των χωρών-μελών της Ε.Ε. «Είμαστε αλληλέγγυοι, βοηθάμε, όμως αναμένουμε και από αυτούς που χρειάζονται βοήθεια» ότι θα κάνουν ό,τι απαιτείται, εξήγησε.
 
Από τη μεριά του ο Σουλτς αναφέρθηκε στην ομιλία του σε όσους αντιτίθενται στην ιδέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα ήθελαν να δουν τις σχέσεις των χωρών να θρυμματίζονται. «Είναι οι ίδιοι που προπαγανδίζουν και πάλι μια εθνικιστική ρητορική, τον αντισημιτισμό, το μίσος και τον ρατσισμό» υποστήριξε.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 423 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος