ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

Μια διαφορετική ματιά στα γεγονότα...

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 20:07

Λεχ Βαλέσα: «Οι ΗΠΑ δεν είναι πια παγκόσμιος ηγέτης»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο πρώην πρόεδρος της Πολωνίας και ιστορικός ηγέτης του κινήματος της  «Αλληλεγγύης» στα χρόνια του «σιδηρούν παραπετάσματος» αλλά και βραβευμένος  με βραβείο Νόμπελ για την ειρήνη Lech Walesa δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν είναι πια σήμερα η υπερδύναμη που κάποτε ήταν.

Μιλώντας στο Associated Press ο Walesa είπε πως σκοπεύει να ζητήσει από τον Αμερικανό πρόεδρο Barack Obama οι ΗΠΑ να αναλάβουν  περισσότερο ηγετικό ενεργό ρόλο στα παγκόσμια θέματα όταν επισκεφθεί την Πολωνία.

«Ο κόσμος έχει οδηγηθεί σε αποδιοργάνωση και η μόνη υπερδύναμη δεν παίρνει ηγετικό ρόλο. Είμαι στεναχωρημένος», δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο Walesa.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν συναντηθεί με τον Barack Obama θα του συστήσει ότι οι ΗΠΑ πρέπει ξανά να εμπνεύσουν και ενθαρρύνουν την παγκόσμια κοινή γνώμη σε νέες θετικές δράσεις.

«Το θέμα δεν είναι οι ΗΠΑ να λύνουν τα προβλήματα αντί για εμάς ή να πολεμούν σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου. Όχι, δεν είναι αυτό. Οι ΗΠΑ αντ΄ αυτού πρέπει να μας οργανώσουν, να μας ενθαρρύνουν την ώρα που εμείς, ο υπόλοιπος κόσμος θα κάνει τα υπόλοιπα. Αυτού του είδους η ηγεσία χρειάζεται» είπε  για να συμπληρώσει:

«Θα πω: Ή θέλετε να παραμείνετε υπερδύναμη και να μας οδηγήσετε ή δ΄πωστε σε εμάς την δύναμη αυτή και εμείς η Πολωνία ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε».

Ο Obama πρόκειται να βρεθεί στην Πολωνία τον επόμενο μήνα για την επέτειο των 25 ετών από την έξοδο της χώρας από τον κομμουνισμό.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Διαβάστηκε 459 φορές
Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

Αναζήτηση Άρθρου

Επιλογή Κατηγορίας

Ημερολόγιο Άρθρων

Συνδρομή NewsLetters

Σύνολο Επισκεπτών

free counters

socialb about-us textsb

facebook
twitter

Σας ευχαριστούμε που επισκεφτήκατε την ιστοσελίδα μας. Πρόκειται για μια κίνηση μιας μικρής ομάδας ανθρώπων, που σκοπό και στόχο έχει να σας υπενθυμίσει κάποια πράγματα πέρα από την καθημερινή σας «ονειροπαγίδα».


Ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και να σας προσφέρουμε την δυνατότητα να σκεφτείτε διαφορετικά για τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας.


Καλή ανάγνωση και περιμένουμε τα σχόλια σας.

 

Μια από τις τιμωρίες που δεν καταδέχεσαι να ασχοληθείς με την πολιτική είναι ότι καταλήγεις να σε κυβερνούν οι κατώτεροί σου.


Πλάτων, 427-347 π.Χ., Φιλόσοφος

 

Developed by  // Copyright© 2011 - 2014

 

 

Κορυφή
Τέλος